Reportage; Vård i det vilda

Publicerad den:07 februari 2023
By LRK Värmland-Örebro

Labradorklubben Värmland-Örebro började sitt jubileumsår (30 år ni vet i år 2023!) med en rivstart genom att ett härligt gäng samlades lördagen den 4 februari hos Jägarförbundet med kursen ”Vård i det vilda – HLR” med kursledaren Karin Björck. Många av oss hade redan gått en eller flera HLR för människor, så det blev en nyttig repetition av redan inlärda färdigheter på förmiddagen inför eftermiddagens hundavsnitt. En helt annan sak att ge hjärtlungräddning på en labbe än en människa. Inte bara för att deras lungor är känsligare för hårda inblåsningar, utan också för att det uppenbart är en helt annan fysiologi och metod. Dessutom kryddades dagen med hur man gör vid vildsvinsskador, stickskador med kniv eller pinnar och även skottskador (vi är ju på Jägarförbundet) och inte minst hur man får ut både människa och hund ur skogen på bästa sätt. Kunskap är inte tungt att bära, vilket vi var tacksamma för, eftersom dagen var både faktaspäckad, lärorik och väldigt trevlig! En suverän start på året med fulltecknad kurs.

Stort tack till Karin Björck, Lotta Branneby och alla ni som kom!

Ylva Gavell Söderström, LRK Värmland-Örebro