Labradorklubben Värmlands Viltspårelitcup

Publicerad den:06 oktober 2018
By LRK Värmland-Örebro

Labradorklubben Värmlands Viltspårelitcup är över, 9 ekipage har kämpat i dag i både passivitet/lydnadstävling, ett eftersök i skogen efter en virrig skytt som avslutades med passivitet/ID spårning i en blomma!

1:a det segrande ekipaget bar sitt namn med ära idag Twigg´s All The Best ”Issa” med matte Elisabeth Haglund.2:a Lab Magic´s Fie ”Fie”, förare Karin Lundin3:a Purples Shadows Sexy Graffiti ”Thea”, förare Ulla Bergqvist4:a Twigg´s All The Time ”Felix”, förare Björn Karlsson5:a Sångfågelns Lambertuccio ”Aston”, förare Mats Thörnqvist6:a Thorsvi Drumguish ”Saga”, förare Jenny Hedström7:a Twigg´s Emperor ”Lukas”, förare Björn Inger Karlsson7:a Uttersvansarnas Wolt ”Wolt”, förare Lotta Branneby9:a Tingvells Tranquillity Miss ”Ronja”, förare Susanne Sedevall.

Till dagens Spårfighter utsågs: Lab Magic´s Fie ”Fie”, förare Karin Lundin

Bästa kämpande förare/ekipage: Tingvells Tranquillity Miss ”Ronja”, förare Susanne Sedevall.

Jaktiapriset till bästa passivitets ekipage:Twigg´s All The Best ”Issa” med matte Elisabeth Haglund.Lab Magic´s Fie ”Fie”, förare Karin LundinPurples Shadows Sexy Graffiti ”Thea”, förare Ulla BergqvistTwigg´s All The Time ”Felix”, förare Björn KarlssonTingvells Tranquillity Miss ”Ronja”, förare Susanne Sedevall.

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, gräs, hund, utomhus och natur

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, personer som sitter, hund, gräs, barn, utomhus och natur

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, gräs, hund, utomhus och naturFörutsättningar för dagens elitspår:Bosse som sitter med i I2-skogens styrelse för Vilt och Jaktövningsområdet borde veta bättre. Nu har han insett att detta med att ”pyrscha” själv dagarna innan löshundsjakten inte var så bra. Han smög sig ut för att få en bock för sista gången i går kväll, innan de där ”däringa” dåliga löshundarna släpps i morgon på deras premiärdag 1/10. Enligt Bosse så är det bara 2 sorters hundar, som går att använda i denna skog som är så tätbebyggd och har så mycket folk i rörelse. Nämligen underbara taxar som driver så ögat fäller en tår för varje skall de ger ifrån sig, samt lydiga labradorer som kan kortstötta iväg rådjuren tyst och stilla ca 60 meter rakt fram i pass. Det som hände för Bosse vara att skottet inte gick så bra, bössan visade visserligen fel några meter på skjutbanan men det fixar en duktig jägare redan vid anläggningen tänkte han. Nu sitter han här sen i går kväll, och behöver hjälp av en tyst och duktig eftersökshund. Han har lite svårt att stå stilla vid skott, så hunden måste kunna sitta tyst och stilla under tiden han vankar fram och tillbaka och sen kommer till skott. Han vet att ”fru ordförande” kommer att bli riktigt grinig om hon får veta detta, så han har bett en duktig jaktprovsdomare att kolla upp vilken hund som lämpar sig för detta eftersök. Allt måste gå så tyst och smidigt till, så att ingen får reda på detta misstag.Ni kan intervjua honom tillsammans och se vad ni får ut av hans svar, vad kan ha gått fel och vilken hund blir den mest lämpliga att följa med på eftersöket!